13.03.2012 19:12

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie jsou oblíbeným okenním stíněním jak v kancelářských prostorech, kde je zapotřebí vytvořit reprezentativnější vzhled, než dokážou pouze horizontální žaluzie, tak v pokojích a bytech. Hlavní předností vertikálních žaluzií je právě vhodnost jejich použití jako bytové dekorace. Při výstavbě nového bytu, nebo rekonstrukci starých prostor se vyplatí zapojit do návrhu okenního zastínění také architekta, se kterým je možné konzultovat použití materiálů a barev okenních žaluzií. Dávno již neplatí, že vertikální žaluzie jsou pouze výsadou kancelářských prostor. Naopak, některé bytové prostory, či prostory rodinných se díky své unikátní architektuře neobejdou bez vertikálních žaluzií, jako ideálního prvku zastínění okenních prostorů. 

Vertikální žaluzie se velmi dobře uplatní například v ložnici, kde okno tvoří celá prosklená stěna. Obsluha větších oken je vhodnější ve vertikální poloze oproti horizontální, kde navíc musí lidská síla nebo motorové ovládání překonávat přirozenou sílu zemské gravitace. Vertikální žaluzie v České republice nabízí například firma Univers, která na českém trhu působí již od roku 1990. Po celou dobu své více než 20tileté historie se společnost Univers věnuje stavebním doplňkům se specializací na stínící techniku. Vertikální žaluzie jsou nabízeny přímo na zakázku dle objednávky zákazníka a individuálního prostoru.

Vertikální žaluzii tvoří lamely, které mohou být z několika materiálů s textilním prvkem, dle místa použití a volby zákazníka. Výhodou je velmi široké spektrum vzorků a barev, ze kterých je možné lamely žaluzie sestavit. Vzorkovník obsahuje téměř 80 barev a vzorů vertikálních žaluzií. Klíčovým prvkem u vertikálních žaluzií a žaluzií obecně je způsob ovládání jejich zatahování a roztahování. Společnost Univers nabízí základní verzi vertikálních žaluzií s ručním zatahováním, nebo s motorovým ovládáním, které je možné zvolit jak individuální tak skupinové pro několik oken.

Standardní záruka na vertikální žaluzie je v délce 24 měsíců, rychlost výroby žaluzií se pohybuje do jednoho týdne od objednávky. V případě objednávky montáže je potřeba připočíst ještě jeden týden, dle volného termínu. Údržba lamel vertikálních žaluzií je velmi snadná. Lamely jsou ošetřeny antistatickou úpravou, takže nezachycují velké množství prachu a stačí je lehce vyluxovat nebo omýt vlhkým hadříkem. Součástí nabídky firmy Universe je také servis a opravy vertikálních žaluzií přímo ve vašem domě či kanceláři.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství