28.11.2014 10:40

Vánoční trhy začínají už tento víkend

Vánoční trhy začnou ve většině českých měst o nadcházejícím víkendu. Oproti zahraničí, kde už vánoční trhy probíhají od poloviny listopadu, začínají vánoční trhy u nás tradičně o něco později. V neděli se také proběhne rozsvěcení vánočního stromečku na řadě českých náměstí. K rozsvícení vánočního stromečku dojde o první adventní neděli na příklad v Plzni.

Které vánoční trhy začínají tento víkend?

Vánoční trhy v Praze
na Staroměstském náměstí začínají v sobotu 29. 11. 2014, kdy se na Staroměstském náměstí rozsvítí také vánoční strom.

Vánoční trhy v Plzni
začínají 27. listopadu 2014. K rozsvícení vánočního stromu na největším plzeňském náměstí dojde neděli 30. 11. v 18 hodin.

Vánoční trhy v Brně
letos proběhnou na Svoboďáku a začínají v pátek 28. listopadu 2014. Rozsvícení vánočního stromu v Brně proběhne v pátek v 17 hodin.

Vánoční trhy v Ostravě
začínají na Masarykově náměstí v neděli 30. listopadu. K rozsvícení vánočního stromu v Ostravě dojde také v neděli 30. listopadu.

Vánoční trhy proběhnou i v dalších městech, stejně tak jako budou probíhat speciální vánoční trhy například na hradech a zámcích, či na různých festivalech a vánočních výstavách. Na vánočních trzích můžete pořídit vánoční dárky, ale také celou řadu vánočních dekorací a výzdob. Mezi oblíbené vánoční dekorace patří například jmelí anebo vánoční věnce. Na vánočních trzích lze také pořídit vánoční ozdoby, jako jsou tradiční slaměné ozdoby, vánoční řetězy nebo vánoční koule.

Vánoční trhy jsou také výbornou příležitostí setkat se s přáteli nad horkým svařákem anebo vánočním punčem. Kromě vánočních trhů u nás můžete navštívit také vánoční trhy v zahraničí, jako jsou například oblíbené vánoční trhy ve Vídni, nebo vánoční trhy v Drážďanech.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství