24.11.2014 06:02

Vánoční dekorace

Vánoční dekorace přichází do českých ulic a měst. Vánoční dekorace se prvně začíná tradičně objevovat v obchodech, které následují vyzdobené ulice a později také rozsvícení vánočního stromečku na řadě českých náměstí. Mezi posledními se začne vánoční dekorace objevovat v oknech domácností. Začátek vánoční výzdoby v oknech je spojený se začátkem adventu, tedy s poslední listopadovou nedělí. Mezi hlavní vánoční výzdobu patří led světýlka a také různé dekorační samolepky do oken.

Motivy vánoční dekorace samozřejmě bývají spojené s vánoci a zimním obdobím. Nechybí tak například vločky, postava Santa Clause, zasněžená krajina či vánoční hvězda. Mezi vánoční symboly patří také například andělé, či sobi. Součástí vánoční výzdoby jsou také svícny, které mohou být jak skutečné, tak na elektřinu blikající v našich oknech. Často je jako vánoční symbol zobrazován také vánoční stromek, či sněhulák. Samostatnou kapitolou jsou vánoční slaměné ozdoby, které u nás mají tradici už od středověku.

Tradiční vánoční výzdoba se skládá ze smrkové větve a vánočních ozdob. Velmi často se i u nás vyskytuje vánoční věnec, který se připevňuje na dveře. Tradičními barvami každých vánoc jsou červená, žlutá či stříbrná. Vánoční dekoraci si můžeme velmi snadno vyrobit doma, nebo si ji pořídit v celé řadě obchodů. Vánoční výzdobu můžete také pořídit na každých vánočních trzích. Vánoční dekorace na dveře si zvládne vyrobit úplně každý.

Mezi vánoční dekorace patří také vánoční ozdoby nebo vánoční kytka. Vánoční ozdoby se věší buď na stromek, či větev anebo také do zahrady na stromy. Speciální vánoční ozdoby lze také věšet na závěsy a záclony. Vánoční kytka bývá většinu buď vánoční hvězda, brambořík, nebo azalka. Při přípravě vánoční dekorace také nesmíme zapomenout na vánoční řetězy, které dodají každému prostoru opravdový nádech vánočního kouzla.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství