19.03.2012 15:49

Solární nabíječky

Co s vybitým mobilem na cestách nebo na horách, když zrovna není v dosahu elektrická zásuvka, abyste si mohli vás mobil nabít? Každému se to nestává příliš často, již jsme velmi zpohodlnělí a na chatách máme elektřinu a do hor jezdíme stále častěji do hotelu nebo spíme v horské chatě. Přesto se ale může lehce přihodit, že vyrazíte na třídenní výlet, nebo s kamarády na ryby a přitom víte, že budete svůj mobil potřebovat kvůli důležitému hovoru, nebo prostě jen jako spojení s civilizací v horách, ale díky slabému signálu a opakovanému vyhledávání mobilní sítě operátorů se vám mobil vybije za velmi krátkou dobu. Řešením může být přenosná solární nabíječka.

Solární nabíječky je dnes zařízení o velikosti o něco málo větší, než je mobilní telefon. Solární nabíječka je vybavena solárními panely, jejichž prostřednictvím dochází k přeměně sluneční energie na elektrickou. Solární nabíječky se používají k dobití mobilních telefonů, fotoaparátů, mp3 přehrávačů či GPS navigací. Hlavní výhodou u solárních nabíječek je možnost jejich použití na jakémkoli místě, tedy uprostřed pustých hor, stejně tak na celodenním výletě, nebo na chatě a jejich snadná přenositelnost. Nabíječka se vám pohodlně vejde do kapsy na batohu.

Doba nabíjení je u solárních nabíječek samozřejmě o něco delší, než v případě elektrické zásuvky, ale přesto solární nabíječku velmi oceníte na horské túře, kdy vám dojde baterka v mobilu nebo v GPS navigaci a nebudete mít žádnou jinou možnost, jak si své zařízení mimo civilizaci dobít. Výhodou solárních nabíječek je podpora hned několika vstupů, prostřednictvím široké palety redukcí.

Solární nabíječka pro mobilní telefony může fungovat také jako záložní baterie. Dražší modely solárních nabíječek mají v sobě zabudované vnitřní baterie, které lze využít jako záložní zdroj při nabíjení mobilu nebo jiné drobné elektroniky, jako jsou mp3 přehrávače nebo GPS navigace, okamžitě a bez potřeby slunečního světla. Solární nabíječka tak slouží, jako záložní baterie na cestách a dobíjet ji můžete během dne.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství