16.10.2014 17:18

Slevy na zboží

Výhodné nakupování je trendem, který v posledních letech výrazně proniká i na český trh. V zemích západní Evropy i například USA je nakupování v akcích, či speciálních slevových týdnech obrovským fenoménem. Prostě neplatí, že bohatí (bohaté společnosti) chtějí bezdůvodně platit za zboží více. Typické vánoční slevy už dorazily také k nám a zájem o ně každým rokem roste. Stejným, nebo ještě větším fenoménem se staly slevové portály, které nejdříve opanovaly americký trh a poté se rozšířily do ostatních zemí včetně Česka. Najít tedy ty nejvýhodnější nabídky je dnes díky tomu možné nejen v kamenných obchodech ale zejména na internetu a to po celý rok.

Výhodné nabídky zboží jsou na internetu k mání na speciálních portálech, které se slevami zabývají. Jedním z nich je také NewGo.cz, kde nejdete až 50% slevy zboží a módy. Výhodné nabídky jsou řazeny do jednotlivých kategorií, ve kterých je možné snadno procházet. Samostatnou kategorii kromě zboží a módy tvoří slevy pobytů. Pobyty, stejně jako jiné služby, jsou jednou z oblastí, kde je možné vyjednat poměrně velké množství snížení cen a tak není divu, že jsou velmi častou komoditou slevových portálů. Při získání slevy vám dojde e-mailem voucher (slevový kupón), který následně uplatníte u prodejce zboží. Vše je tedy velmi jednoduché z pohodlí vašeho domova, či kanceláře.

S levným nakupováním se také pojí radost, kterou při výhodné koupi každý z nás zažívá. Tento fenomén je dokonce zkoumán na vědeckých pracovištích. Samozřejmě s ním počítají i obchodníci a marketingoví specialisté a proto často zboží nadhodnocují, aby je následně mohli zlevnit a v zákaznících tak vyvolat dojem, že kupují cosi levného. To je sice z části pravda, ale nic to nemění na tom, že se vyplatí koukat po slevách během celého roku a vlastně při každém nákupu. Naopak toto teorii o výhodnosti slev posiluje. Nedává přeci žádný smysl, platit za něco více, pokud si to mohu koupit jinde levněji a je velmi pravděpodobné, že někde dané zboží levnější je. Levnější přitom automaticky neznamená nekvalitní. Jestli už se rozhlížíte po vánočních dárcích, tak se vám můžou hodit slevy hraček či jiného zboží. Pozor, na nakupování se můžete stát závislými. Nemoc z nakupování se odborně nazývá compulsive shopping, tedy nutkavé nakupování. Týká se obsese z nakupování a nutkavé potřeby stále utrácet peníze za nové nákupy. Pokud máte k této nemoci sklony, zachrání vaši peněženku alespoň částečně paradoxně právě slevy.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství