29.01.2014 15:47

Refinancování hypotéky

Hypotéky jsou v Česku nejoblíbenějším způsobem půjčky při pořizování bydlení. Sousty lidí však začíná mít i díky nekončící hospodářské krizi problémy s jejich splácením. Přitom existuje jednoduchá cesta jak předejít potížím souvisejícím s nesplácenou hypotékou. Tou cestou je refinancování hypotéky. Hypotéka je účelově vázaná půjčka, kterou poskytuje celá řada bankovních domů. Hypotéka vždy musí být zajištěna zástavou v podobě nemovitosti. Hypotéka se nejčastěji využívá na pořízení bydlení, ale není to nezbytná podmínka.

 

Refinancování hypotéky je finanční nástroj, který vám pomůže v případě potřeby rozložit kalendář splátek, či snížit jejich výši. V podstatě jde o převedení vašeho dluhu k jiné bance, která původní hypotéku splatí a nastaví vám výhodnější podmínky splácení. Refinancování ale není pouze záchranou brzdou v případě potíží ze splácením, ale standardním finančním nástrojem, který mají finanční instituce rádi.

 

Hypotékou je možné také refinancovat například úvěr ze stavebního spoření. Pro získání výhodného refinancování hypotéky můžete využít poradenské firmy, nebo nabídek makléřů, kteří se na jednání s bankami specializují. Pro refinancování hypotéky je nejlepší využít nabídek konkurenčních bank, než u které máte svoji původní hypotéku. Refinancování hypotéky posiluje konkurenci mezi jednotlivými bankami a na tom vydělávají opět klienti. Jedním ze zprostředkovatelů refinancování hypotéky je www.unihypoteka.cz.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství