20.03.2015 21:25

Recenze zboží na internetu

Procházíte obchody a přemýšlíte jak zjistit, jestli je nabízené zboží dostatečně kvalitní a zda vydrží vše, co slibuje jeho prodejce? Nebo hledáte dárky či vybavení do  domácnosti  v internetových obchodech a obáváte se, zda vám poštou nepřijde výrobek, který nebude splňovat to, co od něj očekáváte? Pokud ano, je téměř jisté, že budete hledat zkušenosti s výrobky a zbožím na internetu. Dnes je velkou výhodou právě možnost prohlédnutí si a vyzkoušení zboží v klasických kamenných obchodech a následně porovnání jejich cen a přečtení si recenzí daného zboží na internetu. To je cesta, kterou se vydává stále větší část spotřebitelů i u nás. Má to ale svá úskalí.

Pravděpodobně už každý ví, že na internetu si může velmi rychle srovnat ceny jednotlivých výrobků a také si je pohodlně v internetových obchodech zakoupit. Velká část z nás také tuší, že je možné zboží zakoupené prostřednictvím internetu vrátit bez udání důvodu do 14 dní a internetový obchodník má povinnost vám vrátit jeho plnou kupní cenu. Jak ale zjistit jaké zboží je opravdu kvalitní? K tomu slouží už zmíněné recenze, ve kterých uživatelé a spotřebitelé sdělují svoje zkušenosti s výrobky. Je ovšem velice důležité si při čtení recenzí na internetu dávat pozor na to, kde se takové recenze nacházejí a kdo je jejich autorem. Je totiž pravděpodobné, že pokud najdete recenzi zboží od zákazníků přímo na stránkách internetového obchodu, nebude nejspíš taková recenze příliš objektivní. Spíše půjde o reklamu samotného obchodníka, i když se na první pohled bude tvářit, že ji psal zákazník. Proto se vyplatí podívat se na rece nze na specializovaných portálech, které se například zabývají testováním výrobků.

Odborné recenze, které nabízejí například nejrůznější spotřebitelské portály, vám pomohou zjistit, zda je nabízené zboží opravdu kvalitní. To oceníte například v případě staveb, či úprav bytu, kdy je velký rozdíl mezi tím, jaký materiál použijete pro plastová okna a zda nepůjde o koupi nekvalitních oken od pochybných výrobců. Velkou výhodou při hledání recenzí jsou i tematické weby kupříkladu o sportu, kde najdete recenze na sportovní oblečení a sportovního náčiní. Velmi často na specializovaných stránkách kupříkladu o běhání najdete i videa z testování běžeckých bot a podobně.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství