23.11.2014 14:58

Půjčky a hypotéky

Pomalu ale jistě se blíží Vánoce a každý z nás začíná řešit vánoční dárky, kterými by letos chtěl obdarovat druhé. Jak už to bývá, jsou Vánoce nenáročnějším obdobím na naše peněženky a rodinný rozpočet. Z každé výlohy a reklamy na nás navíc útočí různé akce a slevy, týkající se právě Vánoc. Co ale dělat, pokud zrovna nemáte dost peněz na vánoční dárky a přitom víte, že po vánocích dostanete například roční bonus v práci, či třináctý plat? Jednou z možností je si na vánoční dárky půjčit. V dnešní době je možné si vybrat z celé řady půjček a to podle toho zda jde o krátkodobou půjčku či například hypotéku. Další z možností je také například nákup na splátky, což je svým způsobem jistý typ bezúročné půjčky.

Z půjček si můžete zvolit klasické půjčky v bance nebo některou z nebankovních společností, které poskytují jak dlouhodobé, tak krátkodobé půjčky. Výhodou půjčky v bance je například to, že můžete pro čerpání peněz využít například kontokorent u vašeho účtu, či kreditní kartu. Oproti tomu nebankovní půjčky získáte snadněji i bez dokládání příjmu, či kontroly zápisů v registru dlužníků. U každé z půjček je třeba si hlídat splátkový kalendář, aby se vám půjčka zbytečně neprodražila o úroky z neplacení.

Hypotéky jsou naproti tomu typem účelově vázaných půjček, které slouží k pořízení nemovitosti. Výše půjčky je proto několikanásobně vyšší než v případě klasických půjček, či nebankovních půjček. Hypotéka může být dvojí ho typu a to klasická hypotéka a americká hypotéka. Klasická hypotéka je půjčka na pořízení nemovitosti, za kterou se ručí právě pořizovanou nemovitostí anebo popřípadě nemovitostí jinou. Na nic jiného, než pořízení hypotéky peníze použít nemůžete. Oproti tomu americká hypotéka je půjčka, kdy se ručí již existující nemovitostí a půjčené peníze můžete využít následně na cokoli. Novinkou na našem trhu je také takzvaná flexibilní hypotéka, která umožňuje pružně měnit výši splátek, a nebo také předčasně celý úvěr splatit.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství