10.02.2015 11:29

Psychotesty pro řidiče

Řízení automobilu má v České republice legislativou přesně nastavená pravidla, která upravují jednak pravidla silničního provozu, tak také předpoklady a nároky, které je nutné splnit pro vydání řidičského oprávnění. Jedním z těchto nároků jsou také psychotesty pro řidiče. Koho všeho se povinné psychotesty pro řidiče týkají? Povinné psychotesty musejí podle zákona samozřejmě absolvovat všichni profesionální řidiči a také budoucí instruktoři autoškol. Poměrně nově je povinné absolvování psychotestů také pro všechny vybodované řidiče, kteří žádají o vrácení řidičského průkazu. Další skupinou řidičů, která musí psychotesty absolvovat, jsou všichni řidiči, kterým bylo řidičské oprávnění odebráno v rámci trestního řízení. Poslední skupinou jsou lidé, u kterých o to požádá praktický lékař, což se často týká starších lidí v důchodovém věku.

Nejvíce řidičů u nás již tradičně pochází z Prahy, a proto i ejvětší poptávka je o psychotesty pro řidiče v Praze. Kde tedy v Praze najít vhodného psychologa, který provádí psychotesty pro řidiče? Prvně je třeba si najít dopravní psycholog Praha, nebo přímo psychotesty pro řidiče Praha a vybrat si z dostupné nabídky. Jedním z takových je psycholožka Mgr. Petra Meisnerová, která provádí psychotesty pro všechny kategorie řidičů. Průběh psychotestu se zpravidla skládá z rozhovoru a vyplnění dotazníku, testování osobnosti a výkonnostních testů. Doba trvání testů je přibližně dvě hodiny. Na psychotesty pro řidiče v Praze se nemusíte nijak zvlášť připravovat, nejedná se o žádné zkoušení jako je tomu v případě získání řidičského oprávnění, kde musíte prokazovat znalost dopravních předpisů a pravidel. Psychotesty pro řidiče Praha vám naopak osvědčí, že můžete bezpečně řídit vozidlo ať už jako rekreační řidič, tak jako profesionál s tím, že bez větších problémů zvládnete i stresové a vypjaté situace, které mohou při řízení nastat.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství