26.03.2013 00:09

Předokenní rolety

Zastínění oken domu je jednou z možností jak získat nejen ochranu před sluncem, ale také klidný spánek bez hluku a světelného smogu z venkovního prostředí. Ideálním způsobem zastínění oken nejsou závěsy či okenní rolety, ale předokenní rolety, které mají kromě funkce zastínění ještě řadu dalších funkcí. Předokenní rolety jsou zastíněním, které má kromě ochrany před vnějším světlem funkci teplenou a izolační a také odhluční venkovní hluk až o 10 decibelů.

Jak fungují předokenní rolety?

Předokenní rolety je nejlepší namontovat při novostavbě, kdy je nejvhodnější je zabudovat rovnou do prostoru překladu okna. Samozřejmě je u předokenních rolet možné také dodatečná montáž, kdy se box předokenní rolety montuje na fasádu, nebo do výklenku. U dodatečných montáží zpravidla existuje více možností, jak rolety umístit.

Předokenní rolety jsou dodávány jako motorové nebo ruční. U rolet na ruční pohon je vždy možné dodatečné namontování motoru. Ovládání elektricky stahovaných rolet je možné mít jako drátové, tedy prostřednictvím zabudovaného vypínače ve stěně bytu, anebo bezdrátové. Bezdrátové stahování rolet je výhodné tím, že nemusíte dělat žádné zásahy do stojící budovy, kvůli umístění vypínače. U elektrického ovládání rolet, je možné mít nastavené pravidelné automatické vytažení a zatažení. Tuhle vlastnost oceníte také, pokud například odjedete na dovolenou, a ponecháte dům prázdný. Automaticky nastavené stahování a vytahování rolet navodí dojem, že dům je stále obývaný a odradí případné zloděje.

Materiál, ze kterého jsou vyrobeny lamely předokenních rolet je kvalitní hliník, který je velice odolný proti vnějším vlivům.

Předokenní rolety nabízí v České republice například společnost UNIVERS, která přímo výrobcem předokenních rolet. Rolety jsou dodávány na zakázku do dvou týdnů. Při objednání dodávky i s montáží, je celková doba do tří týdnů.

Další z výhod předokenních rolet je jejich schopnost zadržet unikající teplo z domu. Mezi zataženou roletou a oknem vzniká vzduchový polštář, který izoluje dům od vnějšího okolí. 

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství