16.03.2012 22:20

Předokenní rolety

Řešíte zabezpečení vašeho domu, nebo vaší chaty a nevíte si rady se zabezpečením oken? Pokud ano, tak jistě víte, že okna jsou pro zloděje velmi častým způsobem jak vniknout do domu či chaty. Zájmem každého je proto pokusit se vniknutí do domu prostřednictvím okna co nejvíce ztížit. Jednou z možností jsou například předokenní rolety.

Předokenní rolety samozřejmě naplní pouze bezpečností funkci, a dokonce to není ani jejich hlavní účel, nicméně předokenní rolety výrazně přispějí ke ztížení vniknutí do objektu oknem. Předokenní rolety, tedy venkovní rolety však mají řadu dalších výhod. Jednou z hlavních předností je kromě zastínění také zabránění úniku tepla, což ocení každý obzvláště v dnešní době růstu cen energií. Předokenní rolety se instalují na okna zvenku, tak aby přiléhaly co nejtěsněji k objektu. Z tohoto důvodu jsou usazeny ve vodících lištách, které jsou usazené přímo na objektu, na vašem domě či chatě. Kvalita předokenních rolet se pozná právě podle schopnosti zadržet teplo a snížit tak objem tepelných ztrát. Vzduchová mezera mezi sklem okna a roletou je tak úzká, že nedochází k cirkulaci vzduchu a tedy se výrazně snižuje tepelná ztráta.

Předokenní rolety se mohou instalovat v jakékoli pozdější fázi stavby domu, po hotových omítkách, anebo na již stávající objekty. To je výhoda právě vnějšího řešení rolet. V nabídce jsou rolety s různými typy ovládání od ručního až po motorové. Výběr záleží pouze na vás a vašem rozhodnutí. Je možné ovládat stahování rolet pouze ručně, anebo například synchronně pro celý objekt. Možné je také řešení s časově nastavitelným vytahováním rolet pro celý objekt. Takže s příchodem prvních slunečních paprsků se vaše rolety vytáhnou a probudí vás sluneční svit.

Venkovní rolety, tedy řešení zastínění oken právě předokenními roletami má výhodu v tichém chodu. Celý mechanismus rolet je sice vyráběn jako bezhlučný, ale díky venkovnímu řešení je i nepatrný zvuk odstíněn stěnou domu a sklem okna. Další z výhod je dokonalé zastínění, které můžete využít jak ve dne, tak v noci, například u objektů, které stojí v obci či městě a jejichž okna jsou v přímém kontaktu s venkovním osvětlením. Kromě teplených úniků, chrání předokenní rolety okna také před silným větrem nebo mrazem, kdy je může být vaše chata nebo chalupa dokonale izolována a skleněné tabulky oken chráněny kvalitními lamelami rolet. Předokenní rolety jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které v České republice nabízí například firma Univers.

V nabídce rolet společnosti Univers je řešení pro každý dům, bez ohledu na jeho atypická řešení. K již hotovým roletám na ruční pohon je možné přidělat dodatečně motor a změnit je na motorově ovládané. Další z výhod je možnost u místění moskytiéry přímo do předokenní rolety a po vytažení tak zůstane na okně síťka proti mouchám a hmyzu. V nabídce společnosti Univers je velmi široký počet vzorků lamel a kaslíků pro předokenní rolety, stačí si tak vybrat přesně podle vašeho přání a vašich představ, jak by měly být rolety sladěny s vaším domem či chatou.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství