05.10.2011 01:30

Předokenní rolety

Koupili jste si dům nebo chalupu a přemýšlíte jak objekt více zabezpečit před vloupáním a zároveň zlepšit komfort svého bydlení? Pokud ano, jsou tu právě pro vás předokenní rolety, které se instalují přímo před vaše okno či garáž, tak aby zabránili vniknutí cizích předmětů do vašeho okna, anebo také uspořili tepelnou energii sálající z vašich oken. Předokenní rolety jsou moderním stavebním prvkem, který leze ovládat z pohodlí svého domu a to doslova i z postele. Základní variantou je ruční pohon rolování rolet, ale samozřejmým standardem je pohon na elektrický motor. Elektrické ovládání lze řešit lokálně nebo centrálně, což se doporučuje v případě oken, kdy jedním stiskem roztáhnete rolety v celém domě. Možná je samozřejmě kombinace ovládání. Předokenní rolety jsou složeny z kovových lamel, které po stranách jezdí ve vodící liště a v horní části se dolují do roletového boxu. Roletový box bývá v případě již hotových staveb umisťován do výklenku okna nebo úplně před okno, to vždy záleží na přání zákazníka. V případě novostaveb se nabízejí předokenní rolety k využití přímo jako nadokenní překlad samotného okna či garáže. V takovém případě samotný box s roletou není vidět a okno či garáž tak získá estetičtější vzhled. Předokenní rolety jsou dodávány ve všech šířkách, přesně dle rozměru daného okna. Nemusíte se tedy bát, že okna na vaší chatě díky svým různým rozměrům nebudou moci být osazeny předokenními roletami. Pokud máte úplně atypické tvary oken, například trojúhelníkové a podobně, nemusíte se obávat. Předokenní rolety lze uzpůsobit na všechny tvary oken či arkýřů. V každém případě se jedná o venkovní rolety, které nenarušují vnitřní dekoraci domu.

Při výběru předokenních rolet si můžete vybrat z rozsáhlé nabídky barev a typů. V případě barev je k dispozici základní řada několika barev, tak aby se hodili právě k vaší fasádě. Typy předokenních rolet se liší dle výrobce. Široká je nabídka ovládacích prvků v případě elektrického rolování rolet. Kromě tlačítek u každého okna můžete mít centrální ovládání z jednoho bodu. Zajímavé je také dálkové ovládání, kdy hned po probuzení můžete rovnou z postele roztemnit v celém domě, nebo v jedné místnosti. Velkým hitem je také předokenní snímač slunečního svitu, který rolety vyroluje dle intenzity slunečního světla. Rolety se vám tak vyrolují automaticky s prvními slunečními paprsky. Další z možností ovládání předokenních rolet je nastavení vyrolování pouze do určité výšky a jeho uložení do paměti. Takto si můžete nastavovat postupné roztemnívání ve vaší ložnici.   

Úspora energií při používání předokenních rolet byla změřena až na 30% energie. Při konečné výši tepelných úspor vždy samozřejmě záleží na typu stavby a umístění rolet. Výroba rolet trvá standardně do dvou týdnů a jejich instalace do třech týdnů od obdržení objednávky. Předokenní rolety jsou vyráběny z kvalitních hliníkových materiálů, které jsou v případě lamel vyplněné polyuretanovou pěnou. Součástí předokenních rolet může být také integrovaná síť proti hmyzu, kterou je možné ovládat zároveň s roletami nebo zvlášť, dle vaší potřeby. Předokenní rolety také fungují jako pasivní bezpečnostní prvek, kdy velmi dobře brání proniknutí do objektu prostřednictvím původně nechráněných skleněných oken. Samozřejmostí je 24 měsíční záruční doba na každé rolety včetně montáže.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství