23.05.2011 14:56

Povinné ručení vozidel

Povinné ručení motorového vozidla je zákonem určená povinnost pro všechny majitele vozů, kteří se chtějí účastnit se svým vozem silničního provozu. Povinné ručení upravuje zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Správný termín tedy je pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, ale nejčastěji se používá termín zákonné pojištění vozidel nebo jen povinné ručení. Zákonná úprava povinného ručení dává majitelům vozidel příležitost flexibilně reagovat na výhodnější nabídky konkurenčních pojišťoven. Na internetu se proto objevila celá řada stránek a společností, které nabízejí srovnání povinného ručení.

Nejlevnější povinné ručení tak každý může získat prostřednictvím internetových srovnávacích stránek. Povinné ručení především slouží k hrazení škody, kterou pojištěný svým vozidlem způsobí jiné osobě. Toto pojištění se vztahuje na škodu způsobenou na zdraví i na vozidle poškozeného. Většina pojišťoven ale nabízí možnost příplatku na pojištění poškození také vlastního automobilu. U porovnání nabídek povinného ručení naleznou řidiči například povinné ručení porovnání ceny a služeb.

Pojišťovny se velmi aktivně přetahují o své klienty a na trhu panuje velmi konkurenční prostředí, což nebývá u finančních produktů v České republice příliš obvyklé. Vysoká konkurence pojišťoven nabízejících povinné ručení přináší pro zákazníky spoustu výhod, z nichž ta největší se týká ceny. Srovnání cenového souboje pojišťoven ukazují například parametry vozidel a tomu odpovídající povinné ručení ceník. Mnoho pojišťoven se chopilo příležitosti a kromě nižší ceny povinného ručení nabízí svým zákazníkům celou řadu bonusů, a to jak za věrnost klientů, tak za přechod klienta právě k jejich pojišťovně.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství