25.08.2011 11:11

Povinné ručení 2011

Ještě nemáte povinné ručení na rok 2011?

Povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, anebo také, zákonné pojištění, to vše jsou zažité názvy pro pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při nehodě způsobené automobilem. Do roku 2003 v České republice platila vyhláška ministerstva financí, která každý rok určovala výši pojistného pro jednotlivé typy aut, podle jejich kubatury. Od roku 2003 již určují výši pojistného samy pojišťovny, kterých je v České republice již více než 16. Od roku 2003, kdy stát přestal určovat výši pojistného, také mezi nimi probíhá zdravý konkurenční boj, ve kterém se pojišťovny předhánějí v tom, která nabídne novým a stávajícím klientů větší bonusy a zvýhodnění. Povinné ručení se díky tomu stalo zajímavým finančním produktem, který je specifický tím, že jej musí mít každý majitel osobního vozu. Přesněji, každý majitel osobního vozu, se kterým se chce zapojit do silničního provozu.

Konkurenční boj a relativně dlouhé přechodné období (od roku 2000), kdy začalo povinné ručení v ČR platit, přináší zákazníkům možnost získat povinné ručení i v roce 2011 za výhodnější cenu. Pojišťovny oceňují bonusy a slevami řidiče, kteří jezdí bez nehod, což má i nepřímý dopad na dodržování dopravních předpisů, i když tahle finanční motivace se zdá být pro české řidiče stále nedostatečná. To již ovšem není problém povinného ručení, ale chování českých řidičů obecně. Pokud sháníte povinné ručení pro rok 2011, podívejte se na aktuální nabídku povinné ručení levně 2011.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství