07.06.2013 10:30

Povinné ručení

Povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti z provozu vozidla je podmínkou pro každý automobil, kterým chcete jezdit v České republice. Povinné ručení je ve skutečnosti pojištění, které se vztahuje na vámi zaviněné poškození cizího vozidla při dopravní nehodě. Povinné ručení se tedy vztahuje na škodu, kterou způsobíte vy jinému účastníku silničního provozu. Povinné ručení nehradí škody, na vašem vozu, pokud jste si je způsobili sami.

Mezi pojišťovnami nabízejícími povinné ručení je velký konkurenční boj. Od zavedení povinnosti pojištění v České republice nabízí povinné ručení několik desítek pojišťoven. Trh s nabídkami povinného ručení není regulovaný, proto zákazník může získat velmi výhodnou cenu díky konkurenčnímu boji pojišťoven mezi s sebou. Stačí využít stránky, kde naleznete povinné ručení srovnání cen.

Jak tedy získat nejlevnější povinné ručení? Nejsnazší cesta je porovnat nabídky jednotlivých pojišťoven mezi s sebou a pak si vybrat tu nejlevnější nabídku. Pokud máte pojištěné auto stále u své první pojišťovny je velmi pravděpodobné, že vám konkurenční pojišťovny nabídnou o mnoho výhodnější cenu. Celý business plán je u povinného ručení z velké části založen právě na tom, že pojišťovny spoléhají na to, že klienti u nich zůstanou napořád a tedy nebudou zkoumat, kolik by mohli platit jinde.

Změna pojišťovny je přitom velmi jednoduchá. Stačí si na internetu najít výhodnější povinné ručení, k čemuž slouží například nástroj, povinné ručení kalkulačka, kde snadno získáte přehled, o kolik byste u které pojišťovny mohli platit méně. A pak stačí vyplnit žádost a celý proces změny pojišťovny pro povinné ručení je velmi rychlý a jednoduchý. Pojišťovny se ve svých nabídkách předhánějí i proto, že se postupně do Česka dostává trend ze zahraniční, kdy jsou změny pojištění a získávání nových klientů prováděny právě prostřednictvím internetových srovnávačů.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství