26.09.2012 14:18

Podej letních pneumatik

Letní pneumatiky jsou na českém trhu standardizovaným zbožím, které je možné už několik let koupit prostřednictvím internetu, který sráží ceny za letní pneumatiky díky velkoskladům prodejců pneumatik. Sehnat letní pneumatiky tak není nic obtížného v kteroukoli roční dobu a na kterýkoli automobil si vzpomenete. Letní pneumatiky mají oproti zimním pneumatikám lepší jízdní vlastnosti při teplotách vyšších než 7 stupňů celsia. Hlavní rozdíl mezi letními a zimními pneumatikami je v tvrdosti běhounové směsi, která je u letních pneumatik tvrdší a letní pneumatiky tak mají lepší jízdní vlastnosti a nepřiléhají tolik k vozovce jako zimní pneu, díky čemuž se snižuje tření a zvyšuje rychlost automobilu.

Letní pneu si tedy můžete objednat prostřednictvím e-shopu na internetu a nechat si je doručit na vaši adresu, nebo si je vyzvednout přímo ve velkoskladu. Při výměnně zimních pneumatik za letní se nedoporučuje ponechat některou z pneumatika a pouze ji doplnit letními. Letní a zimní pneumatiky mají jiné jízdní vlastnosti a snadno by mohlo při jejich promíchání dojít k ohrožení bezpečnosti řízení. Proto se vždy doporučuje měnit celé sady letních pneumatik. Odborníci také doporučují měnit vždy celé disky i s pneumatikami, aby se pneumatiky sundaváním a nadáváním dříve neopotřebovaly.

 

V nabídce internetových obchodů jsou k dostání nejpoužívanější značky letních pneumatik, jako jsou například: Barum, Bridgestone, Continental, Roadstone, Yokohama či Zeetex. Výhodou nakupování prostřednictvím internetu je možnost vrácení pneumatik do 14 dnů od jejich zakoupení. Další jednoznačnou výhodou nákupu letních pneu na internetu je větší konkurence a tím nižší ceny pro zákazníky pří nákupu pneumatik. Mnohé e-shopy také nabízejí uskladnění zimních či letních pneumatik v rámci svého skaldu.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství