03.12.2014 12:19

Pochoutky a pamlsky pro psy

Strava významně ovlivňuje zdraví vašeho psa. Zatímco všichni majitelé řeší krmení pejska, méně jich už řeší pamlsky pro psy. Často tak pejsek dostává za odměnu věci, které jsou dobré pro lidi, ale jemu ohrožují život. Jedná se například o čokoládu nebo jiné cukrovinky. Mnoho majitelů také věří, že psi mohou konzumovat kosti. Ano, psi mají kosti rádi stejně jako čokoládu, ale kosti jsou pro psy také nebezpečné. Kosti totiž mohou perforovat nebo ucpat psí střeva. Zároveň je samozřejmě nutné pejska odměňovat, protože jenom tak se náš kamarád může naučit, co je vlastně správné, co by skutečně měl dělat. Jen si vzpomeňte na sebe, taky se určitě občas odměníte, ať už je to dortíkem, dovolenou nebo novým počítačem.

Pro odměňování našeho pejska bychom vždy měli zvolit speciální pamlsky pro psy. Tyto psí pochutiny jsou totiž pro psa nezávadné a obsahují pro něj potřebné látky. Zvláště velcí psi mají rádi okusování a dlouhé žvýkání, což jim můžete dopřát, pokud koupíte pamlsky z buvolí kůže. Takové psí pochutiny jsou většinou smotány do tvaru kosti a pejsky zabaví na několik hodin. Hodí se proto například pro uklidnění do dopravních prostředků nebo na návštěvu.  Pokud chceme pejska odměnit za následování příkazu třeba na procházce, jsou vhodné spíše snacky a masové pochoutky. Tyto psí pochutiny pes sní hned a můžete pokračovat v cestě. Pro vašeho psího kamaráda jsou přitom zásadní zdravé zuby, protože bez nich bude jíst jen těžko. Aby psí zuby zůstaly zdravé, je nutné je čistit. Právě pro čištění psích zubů byly vyvinuty speciální psí pamlsky. Najdete je pod označením dentální. Na rozdíl od lidských cukrovinek, které psí zuby ničí, dentální psí pamlsky udrží zuby bez zubního kamene i bez kazů. Psí pamlsky můžete pejskovi dávat samozřejmě i jen tak pro radost a můžete jimi taky ozvláštnit vaše společné hry. Psí pochutiny totiž lze plnit i do mnoha inteligentních hraček, které váš pejsek může hledat.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství