05.01.2015 07:02

Plyšové hračky pro psy

Naši psí kamarádi sice nemluví stejnou řečí jako my, jejich páníčkové, ale mají rádi podobné věci jako my. Strašně rádi si například hrají. Hra přináší našim psům radost a uspokojení. Hrou také můžeme naše mazlíčky učit například nové povely. Když si navíc psi hrají, procvičují celé své tělo, nejen svaly, ale i mozek. A nakonec jak praví lidové moudro: „Kdo si hraje, nezlobí!“ Protože pravidelným hraním váš pes vybije energii, kterou by jinak mohl směřovat nežádoucím směrem, třeba k ničení bytu, anebo přehrabání vaší zahrady. Pejsci jsou přitom smečková zvířata a dovedou si hrát jen s někým dalším, buď jiným psem, nebo člověkem.

Abychom nemuseli složitě vymýšlet hry nebo abychom nebyli příliš unavení z neustálé pozornosti, kterou psi vyžadují, můžeme jim pořídit psí hračky. Hračka je skvělý dárek pro každého psa, v kterémkoli čase. Hračky pro psy se liší podle věku a velikosti psa. Zvláště pro mladé psy jsou například vhodná různá přetahovadla a uzly, které vydrží velký tah a ostré zuby. Pokud naopak máte pejska, který rád běhá, naučte ho aportovat a nebudete muset běhat s ním. Pro aportování jsou vhodné různé míčky, některé dokonce s naběrákem (kterým můžete míček také vrhat), abyste se nemuseli neustále ohýbat.

Pokud chcete mít také někdy chvíli pro sebe, potřebujete psí hračku, se kterou se pes alespoň na nějakou dobu zabaví sám. K tomu jsou nejvhodnější například kousací hračky z přírodní gumy. Pejsek si jejím okusováním čistí zuby a zabaví se i na několik desítek minut, přitom přírodní guma mu vydrží na několikeré okusování. Inteligenci vašeho psa pak rozvíjí interaktivní hračky pro psy. Váš pejsek se zabaví a ještě se něco naučí, protože bude muset například přijít na to, jak se dostat k jídlu, které je ukryté v důmyslné skrýši.

Velmi oblíbenými hračkami pro naše psí mazlíčky jsou plyšáci. Přitom plyšové hračky pro psy jsou nejvíce rizikovými hračkami. Řada páníčků totiž stále dává přednost nákupu plyšáků v použitém textilu. Takové plyšové hračky ovšem často obsahují například umělé vycpávky, nebo ostré předměty, které může váš pes snadno spolknout a způsobit si vnitřní zranění. Proto doporučujeme pořizovat plyšové hračky pro psy výhradně v obchodech s chovatelskými potřebami. Výhodou pořízení plyšáků pro psy v chovatelských potřebách je právě to, že máte jistotu, že jde o hračky, které jsou pro vašeho psa vhodné a nezávadné.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství