03.06.2015 08:32

Oddlužení jako cesta z dluhů

Máte potíže se splácením svých závazků a zároveň pořád máte vůli vše vyřešit a zbavit se dluhů? Pokud ano, je možné že přemýšlíte o vyhlášení osobního bankrotu, neboli o oddlužení. Oddlužení je způsob, jak se zbavit všech svých dluhů najednou a začít znovu s čistým štítem. V České republice možnost oddlužení pro fyzické osoby existuje již více než šest let a za to dobu jej využily desítky tisíc občanů.

 

Oddlužení krok za krokem

Prvním předpokladem pro oddlužení je existence dluhů. Zadlužená osoba musí mít nejméně dva závazky k různým věřitelům, které musejí být po splatnosti nejméně 30 dní. Pokud máte dluhy pouze k jednomu dlužníkovi není pro vás možné oddlužení využít. Další podmínkou je neschopnost své dluhy splácet. Poslední, ovšem klíčovou podmínkou je schopnost v průběhu následujících pěti let být schopni uhradit ze svých příjmů nejméně 30% všech stávajících dluhů.

 

Návrh na oddlužení fyzické osoby

O povolení o oddlužení rozhoduje soud na návrh, který musí podat sám dlužník. Náležitosti návrhu na oddlužení jsou poměrně přísné a je důležité vědět, že návrh na povolení oddlužení můžete podat pouze jednou. Z toho důvodu je důležité před podáním návrhu vše důkladně zvážit a poradit se s odborníkem, který vám může s návrhem na oddlužení fyzické osoby pomoci. Pokud byste soudu předložili neúplný návrh, nebo v něm udělali chyby, soud váš návrh zamítne a druhou šanci již nezískáte.

 

Naštěstí u nás působí řada firem a organizací, které vám s návrhem na osobní bankrot pomůžou. Je už jen na vás vybrat si tu správnou. Vodítkem pro vaše rozhodnutí může být i takové drobnost, zda vám nabízejí předem nezávaznou konzultaci. Konzultaci zdarma můžete získat kupříkladu na portále www.eoddlužení.cz prostřednictvím online chatu. Pak je již jen na vás, zda se rozhodnete zbavit vašich nočních můr v podobě dluhů prostřednictvím osobního bankrotu a získáte účinnou ochranu před exekutory a jistotu, že za pět let budete zcela bez dluhů a budete moci začít nový život.

 

Cesta z dluhů vyhlášením osobního bankrotu je náročná a není pro každého, pro toho kdo ji ovšem zvládne čeká na konci odměna v podobě druhé šance.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství