08.07.2011 14:45

Nejčastější finanční produkty

Zajímáte se o finanční produkty a zajímalo by vás, které produkty jsou nejčastější na finančním trhu v České republice? Odpověď je poměrně jednoduchá. Jistě nejčastějším finančním produktem je běžný účet. Vynechejme ale pro tentokrát bankovní účty a podívejme se na ostatní produkty. Správně tipujete, že dalšími nejčastějšími produkty jsou půjčky, povinné ručení a stavební spoření.

Půjčky a povinné ručení

Půjčování peněz má svoji historii stejně starou jako lidstvo samo. Dříve se nejednalo ovšem jen o půjčování peněz, ale spíše o půjčování materiálních věcí nebo například i dobytka. V dnešní době je samozřejmě předmětem půjček půjčování peněz. Další z produktů, který patří na českém trhu mezi nejčastější je pojištění motorových vozidel. Trh s pojištěním se v České republice velmi rychle rozrostl a dnes již má klient možnost volit mezi desítkami pojišťoven, které o něj v konkurenčním prostředí bojují. Pojištění je dnes možné pořídit výhodně, jen je potřeba si vybrat tu správnou pojišťovnu. Povinné ručení musí mít v České republice každé motorové vozidlo, proto se vyplatí vyhledat si to nejlevnější povinné ručení.

Stavební spoření

Další časté finanční produkty jsou všechny kolem spoření financí. Nejrozšířenějším typem spoření je v České republice stavební spoření, ale zdárně mu sekundují také například spořící účty, které řada bank nabízí k běžnému účtu. Stavební spoření v loňském roce evidovalo již více než 4 800 000 běžících uzavřených smluv. Díky tomuto číslu jsme dokonce v počtu stavebního spoření na třetím místě v Evropě. Oblíbenosti stavebního spoření pomáhá štědrý přístup státu v podobě poměrně slušného státního příspěvku.

Oddlužení

Od roku 2009 platí nový zákon, který zavedl institut takzvaného osobního bankrotu. Osobní bankrot je oddlužení fyzické osoby, která se dostala do platební neschopnosti a již není schopna splácet své závazky. Počet osobních bankrotů v České republice pravidelně roste. Oddlužení sice nepatří mezi klasické finanční produkty, ale pomůže vám vyřešit již neřešitelnou situaci bankovních půjček a dalších finančních závazků.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství