24.07.2012 00:14

Motivujte Facebookové fanoušky a dejte o sobě vědět

Sociální sítě jsou fenoménem posledních let a stále větší část podnikatelů přemýšlí jak prostřednictvím sociálních sítí získávat nové zákazníky a jak sociální sítě využít pro přímou reklamu. Nejpopulárnější sociální sítí u nás je Facebook, který se během krátké doby stal fenoménem, který v České republice má více než 3 milióny uživatelů. Jak ale takovou masu lidí oslovit a zaujmout, nebo z nich dokonce získat zákazníky? Odpověď je překvapivě jednoduchá. Stačí dostatečně využít nástroje, které Facebook sám nabízí. Jedním za takových nástrojů je Facebooková aplikace Shoppu, která vám přitáhne nové zákazníky prostřednictvím propojení nakupování ve vašem e-shopu a reklamě na Facebookových profilech vašich spokojených zákazníků.

Prvním krokem je vytvoření eshopu na Facebooku. Facebook shop, který vám pomůže vytvořit právě aplikace Shoppu, vám následně přivede další zákazníky. Nevěříte? Právě v tom je kouzlo sociálních sítí. Ve vašem nově vytvořeném eshopu na Facebooku nakoupí zákazník se slevou, oproti jiným místům, kde může zboží koupit a výměnou za slevu, bude automaticky na své zdi sdílet informaci o svém nákupu, kterou tak uvidí jeho přátelé. Pokud prodáváte například sportovní zboží, uvidí přátelé spokojeného zákazníka, například jaké si právě koupil zimní vybavení a jedním kliknutím se dostanou na stránku s vaším zbožím.

Eshop na Facebooku má řada firem, ale důležité je využít právě potenciálu sociální sítě, ať již pro zvyšování povědomí o vaší značce, či ke zvyšování přímého prodeje. K obojímu je ideální právě aplikace Shoppu, která využívá marketingu oslovením nových zákazníků přes jejich známé a přátele. Sociální sítě představují ideální distribuční kanál. Každý více věří známému, než prodavači, který nám chce přeci vždy jen za každou cenu prodat zboží, které nejvíce potřebuje, kdyžto známý nám dá zdarma dobrou radu, či sdělí svoji zkušenost s právě koupeným zbožím. 

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství