18.06.2013 15:11

Lité podlahy

Lité podlahy jsou novým trendem při výstavbě rodinných domů. Lité podlahy mají v mnoha směrech lepší vlastnosti, než klasické betonové podlahy a to jak ve fázi jejich výroby, tak také v jejich používání. Lité podlahy mají lepší vlastnosti v mnoha směrech. Lité podlahy jsou oproti betonovým ideálními například pro instalaci podlahového vytápění. Jejich povrch totiž tvoří samonivelační nátěr, který je výborným vodičem tepla a tak se snadno prohřejí a rozšiřují teplo do celé místnosti.

Základem litých podlah je speciální směs písku, a dalších přísad, které vytvoří dokonale hladký povrch. Směs, ze které je tvořena litá podlaha se nazývá anhydrit. Proto se litým podlahám někdy také říká anhydritové podlahy, nebo sádrové podlahy. Výhodu této směsi poznáte už při tvorbě podlahy. Podlaha v rodinném domu může být hotova za jeden jediný den. Není tedy potřeba čekat dlouhé dny, než vyschne beton, jak tomu bývá u rodinných domů.

Při pokládání lité podlahy také nedochází k znečištění okolí, jako je tomu v případě betonu. Litá podlaha tak může být řešením pro řadu nově stavěných rodinných domů. Litou podlahu samozřejmě můžete použít i pro rekonstruovaný dům. Kromě rodinných domů je využití litých podlah doporučeno také v komerčních objektech, kancelářích a nebo domech státní a veřejné správy.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství