30.09.2014 00:15

Kvalitní psí krmiva, konzervy a pamlsky

Chcete, aby byl váš psí kamarád zdravý a ve formě? Tak dbejte o jeho krmení! Právě krmivo pro psy totiž rozhoduje o fyzickém i psychickém zdraví našich mazlíčků a o jejich kondici. Nejvyváženějším krmivem pro psy jsou granule, které jsou v ideálním případě připraveny přímo pro věk a zdraví vašeho psa. Důležité je však vybrat si granule kvalitní, neboť jen ty obsahují všechny potřebné látky včetně potřebných vitamínů a minerálů. Naopak nekvalitní granule jsou výživově chudé, často například plné tuku. Kvalitní granule pro psy navíc budou vašemu mazlíčkovi chutnat, a tak si užijete i další přednosti tohoto krmiva pro psy, kterou bezesporu je jednoduchost. Granule stačí pouze nasypat pejskovi do misky a je to! Při krmení granulemi akorát nikdy nezapomeňte na neustálý přístup pejska k misce s čerstvou vodou.

Pokud nechcete vašeho psího kamaráda krmit granulemi, můžete používat masové konzervy. Masové konzervy pro psy jsou lepší než samotné maso, protože jsou obohaceny o látky pro pejska potřebné. Navíc řeší problém, zda dávat psovi pro něj výživově chudé vařené maso nebo z hlediska parazitů potencionálně nebezpečné syrové maso. S masovými konzervami vám navíc odpadá spousta práce jako vaření a krájení masa. K masovým konzervám můžete přidávat rýži nebo zeleninu. I u masových konzerv je však důležité dbát na jejich kvalitu. Neboť pouze kvalitní konzervy jsou pro vašeho psa plnohodnotné.

Jako pamlsky a odměna pro pejsky určitě nejsou vhodné žádné sladké, ani slané věci a vůbec nic, co považujeme za pamlsek my, jejich páníčkové. Zároveň to nejsou ani kosti, protože kosti psi nemusí dobře rozkousat, a potom jim mohou způsobit vnitřní zranění. Vhodnými pamlsky pro psy jsou tak různé dentální pochutiny, které jsou nejen dobré, ale také zdravé. Kromě jiného totiž čistí pejskovy zuby. Jelikož zuby jsou pro vašeho pejska velmi důležité, je také vhodné je udržovat ve formě pomocí smotané buvolí kůže například do tvaru kostí. Váš pes navíc bude takovou pochutinu okusovat déle a vy tak máte šanci ho zabavit například, když odcházíte z domu.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství