19.07.2011 15:13

Jak dostat firmu na Facebook

Máte firmu a chcete být úspěšní v online marketingu, zvýšit tak prodej výrobků či služeb a získat nové zákazníky? Pokud ano dostaňte svoji firmu na největší sociální síť současnosti Facebook. Být úspěšní na Facebooku však pro komerční subjekty není jednoduché. Vytvořit profesionální prezentaci, která bude zajímavá pro uživatele a získá si velký okruh fanoušků, není snadné. Je to doslova umění a mnoho firem si narychlo vytvořenou a neudržovanou stránkou spíše uškodí. Prostředí Facebooku je velmi specifické a neplatí v něm zažité modely marketingu. Proto je vhodné při vstupu na Facebook svěřit přípravu a správu stránky přímo odborné firmě.

Sociální sítě jsou specifické a je potřeba najít správný komunikační jazyk, tak aby firemní stránka zaujala i běžné uživatele, kteří se na Facebooku chtějí bavit s přáteli a vnímají jej pouze jako zábavu a volnočasovou aktivitu. Pokud svěříte tvorbu firemní stránky profesionální firmě, můžete jí kromě vytvoření profesionální prezentace přenechat i správu prezentace a získat tím profesionály, kteří se vám postarají o to, aby vaše stránka „žila“ a získávala nové fanoušky. Prostředí sociální sítě umožňuje použití celé řady zajímavých nástrojů, jako jsou jednoduché hry, soutěže, aplikace apod. Výhodou je propojení s uživateli a tedy oslovení potencionálních zákazníků.

Pokud se přesto rozhodnete si vytvořit a spravovat svoji prezentaci na Faceboku sami, určitě je vhodné využít některé z nabízených školení pro Facebook. Díky školení pak dokážete efektivně vytvářet například soutěže na Facebooku a spravovat si firemní stránku. Bez větších zkušeností a bez školení se vám nepodaří dostatečně využít potenciál sociálních sítí a vložený čas vaší firmě příliš nepomůže. Efektivní využití sociálních sítí je bezpochyby současným trendem při získávání nových zákazníků a propagace firmy v zahraničí i v České republice a vše nasvědčuje tomu, že tomu bude tak i nadále.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství