21.10.2012 15:57

Hypotéky

Hypotéka je snadný způsob jak si pořídit vlastní bydlení a nemuset na něj šetřit celý život, ale mít jej hned a postupně splácet. Hypotéka je účelová půjčka, která je vázána na pořízení nemovitosti, bytu či vlastního domu, anebo na jeho opravu či rekonstrukci. Svým způsobem je hypotéka úvěr na bydlení, ovšem s tím rozdílem, že za půjčku ručíte právě onou nemovitostí, na kterou si hypotéku pořizujete. V České republice hypotéku nabízí velké množství bank a proto je na trhu s hypotékami dostatečná konkurence, která tlačí ceny hypoték nízko a zákazníci si tak mohou vybírat mezi navzájem si konkurujícími nabídkami.

Nejlevnější hypotéka

Jak poznat v nabídce více než desítky hypoték tu, která vám bude nejlépe vyhovovat? Někomu bude vyhovovat nejlevnější hypotéka, jinému rozložení splátek dalšímu dobré podmínky předčasného splacení. Nejsnazší cesta tak je si hypotéky vypsat vedle sebe a porovnat, která je nejvhodnější právě pro vás. Dnes už to ovšem nemusíte vypisovat na papír, nebo do tabulky v excelu, ale stačí navštívit srovnávací portál usetreno.cz, kde naleznete nabídku hypoték jednotlivých bank přehledně vypsanou vedle sebe. Snadno tak zjistíte jaký úrok, která banka nabízí, kolik budete muset kde zaplatit za zřízení hypotéky a kolik vás bude stát měsíčně vedení účtu. Samozřejmostí jsou i podrobnější popisy nabídek jednotlivých bank, takže velmi snadno zjistíte jaká je například hypotéka České spořitelny.

Porovnání hypoték se vyplatí

Porovnání hypoték je užitečné pro správné rozhodnutí, které ovlivní váš život a hospodaření vaší domácnosti na desítky let dopředu. Není nic výjimečného na pořizování hypoték na dvacet, třicet let. V součastné době je pro pořízení hypotéky velice vhodná doba. Úroky jsou díky hospodářské krizi na nejnižších hodnotách za celou dekádu a pořízení hypotéky bude pro vás nyní levnější než kdy předtím.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství