07.02.2015 21:12

Firemní vzdělávání

Firemní vzdělávání je jedním z benefitů, které nabízejí velké firmy svým zaměstnancům a také je pro ně zároveň cestou ke stálému rozvoji všech částí firemního managementu posilováním dovedností jeho členů. Firemní vzdělávání si ale nemůže dovolit každá firma a často tento benefit bývá také tím prvním, co je v případě poklesu ekonomiky škrtáno z firemních rozpočtů. Zejména pro malé a střední firmy jsou pak nákladné i klasické kurzy takzvaných měkkých dovedností jako je například kurz asertivity, time managementu, stress managementu a podobně. Řešení přitom existuje a jsou jím virtuální kurzy, které nabízí například společnost Motiv P.

Virtuální kurzy ve firemním vzdělávání mají hlavní výhody v tom, že šetří náklady na vzdělávání a jde o individuální kurz, kterému se mohou zaměstnanci věnovat odkudkoli. To snižuje náklady na administraci a pořádání kurzu. Pro zaměstnavatele je také velmi snadná možnost nástroje Online akademie a objednat nebo vybrat sérii kurzů přesně podle potřeb dané firmy. Kurzy se pak zobrazují postupně a respektují individuální tempo účastníků. Kurz probíhá formou videa s profesionálním lektorem a powerpointové prezentace. Díky audio-vizuální kombinaci se tak prohlubuje paměťová stopa účastníka kurzu. Mezi další výhody Online akademie patří například možnost opakovaného návratu do kurzů, nastavení sady kurzů přesně podle požadavků i rozpočtu nebo přehled o výsledcích uživatelů.

Samozřejmostí u všech virtuálních kurzů je odborná online podpora tak, aby mohlo firemní vzdělávání hladce probíhat opravdu odkudkoli. Cena virtuálních kurzů je přitom opravdu nesrovnatelná s cenou klasických vzdělávacích kurzů, kde jdou náklady do tisíců za každého zaměstnance. V případě profesionálních kurzů Motiv P jde o náklady ve výši od 250 Kč za jednoho kurzistu u jednoho kurzu.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství