22.09.2014 21:31

Efektivní vyjednávání

Vyjednávání je pro někoho slovo jak z filmu, či přímo gangsterky. Jenže jde přitom o klíčovou dovednost, kterou využijete na řadě manažerských pozic i při řízení týmu, či uzavírání obchodů. Schopnost efektivního vyjednávání je velmi důležitou součástí odborné způsobilosti z takzvaných soft skills, tedy měkkých dovedností, které užijete jak v běžném životě, tak především v zaměstnání a nejvíce na rozhodujících pozicích. Přitom naučení efektivních vyjednávání zvládne opravdu každý, alespoň pokud jde o učinění velkého pokroku.

Možností naučení efektivního vyjednávání je celá řada. Mezi základní patří odborné semináře a kurzy. Ty jsou sice tradičním způsobem nabytí soft skills, ale jsou nevýhodné na strávený čas, mezi který je nutné započítat i dojíždění a pravděpodobně jednodenní výpadek z pracovního procesu, tak také bývají poměrně drahé. Další z možností je využití online kurzu efektivního vyjednávání z pohodlí vaší kanceláře nebo domova. Takzvané virtuální kurzy jsou součastným trendem, který šetří firemní rozpočty i čas zaměstnanců, což ocení obzvláště firmy, které jsou nuceny krátit své rozpočty na vzdělávání zaměstnanců a manažerů.

Nabídka virtuálních kurzů efektivní komunikace včetně efektivního vyjednávání není přitom příliš široká. Jedním z osvědčených lektorů je u nás Vojtěch Bednář, autor odborných publikací na téma efektivní komunikace a efektivního vyjednávání, který též působí jako odborný konzultant a vysokoškolský učitel. Kurz vyjednávání s Vojtěchem Bednářem obsahuje přípravu na vyjednávání, rozlišení stylů vyjednávání a osvojení si vyjednávacích typů a triků. Klíčovým bodem programu je také naučení dovednosti vyjednávání správně ukončit.

Kromě kurzu efektivního vyjednávání nabízí Vojtěch Bednář také řadu dalších virtuálních kurzů na soft skills, jako jsou například efektivní komunikace s novináři a další.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství