01.03.2015 20:00

Dřevěné brikety

Mezi tuhými palivy pro domácí kotle došlo v posledních desetiletích k velkému vývoji a to jak v případě nových typů úsporných kotlů, tak především v druhu použitého paliva. Jednoznačným vítězem a trendem pro topení budoucnosti se stala biomasa, konkrétně dřevěné brikety. Dřevěné brikety jsou ekologicky šetrné a přitom dostatečně výhřevné, aby snadno nahradily tradiční uhlí, které se dlouhá léta v domácnostech používalo. Topení dřevěnými briketami má celou řadu výhod, mezi které patří nižší opotřebení kotle a minimální množství popela. Vhodné je i jejich použití pro domácí krby a pece.

Mezi jednoznačnou přednost dřevěných briket patří jejich cena. Vycházejí totiž výrazně levněji a díky jejich používání můžete za jednu topnou sezónu ušetřit tisíce korun. Dřevěné brikety se navíc dají pořídit výhodně v akcích, které se pravidelně opakují. Akce na dřevěné brikety se vyplatí sledovat i mimo topnou sezónu a to především na jaře a v létě. Ušetřit se sledováním pravidelných akcí dají další stokoruny a tisíce. Vybrat si můžete z celé řady druhů briket, které se liší svojí výhřevností, nebo snadnějším prohoříváním. Výhodu je i doprava dřevěných briket po celé ČR zdarma.

Dřevěné brikety nejsou náročné na skladování. Oproti uhlí, které je palivem minulosti, dřevěné brikety nepráší a nešpiní sklep či skladovací místo. Výhodou dřevěných briket je také nemožnost jejich samovznícení, které hrozilo při skladování uhlí. Stejně tak se s tímto druhem paliva lépe manipuluje a zvládnou to bez větších obtíží i ženy. Už nebudete muset bojovat s uhlákem a lopatou ve špinavém sklepě, plném mouru. Odpovědní lidé ocení fakt, že jde v současné době o nejekologičtější způsob vytápění, při kterém vzniká malé množství CO2. Díky tomu nedochází k poškozování životního prostředí v takovém rozsahu, jako je tomu v případě používání uhlí a dalších starších typů paliv. Biomasa je samozřejmě obnovitelný zdroj, který v přírodě dorůstá.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství