14.12.2014 07:04

Dražby realit

Plánujete pořízení nemovitosti a nevíte jak získat kvalitní a přitom cenově výhodnou nabídku? Máme pro vás tip na získání nemovitosti za nízkou cenu a přitom bez nutnosti slevit z požadované kvality. Většina nemovitostí se v České republice stále prodává prostřednictvím realitních kanceláří, které si však z každého prodeje berou poměrně vysoké provize. Stejně tak realitní kanceláře uměle udržují ceny výše, než by je byli ochotni majitelé prodat. Jednou z cest, jak získat levnou nemovitost jsou přitom dražby realit.

 Dražby realit  jsou dražby nemovitostí, které nabízejí k dražbě často státní instituce anebo přímo jejich majitelé anebo jde o takzvané nedobrovolné dražby, které se týkají především zabavených nemovitostí v exekučním řízení. Výhody dražeb realit jsou přitom stále nedoceňované. V první řadě u dražby nemovitostí od počátku víte, o jakou nemovitost se jedná, a máte přístup k její veškeré dokumentaci, znaleckému posudku a listu vlastnictví. U dražby realit vám proto nehrozí například to, že by nemovitost byla zatížená nějakým úvěrem či nesplacenými pohledávkami kupříkladu vůči bytovému družstvu. Další nespornou výhodou je fakt, že nemovitosti se v dražbě dají pořídit za výhodnější ceny a to až o desítky procent ve srovnání s tržní cenou. Dražba je přitom naprosto otevřený a transparentní způsob prodeje nemovitosti. Oproti prodeji přes realitní kanceláře je však riziko, že naletíte na podvod o mnoho nižší a také se dražeb účastní menší počet zájemců, než je tomu v případě nabídky realitních kanceláří.

Dražby realit probíhají ve dvou typech a to jako dražby s přímou účastí a jako dražby elektronické. Rozdíl je pouze v průběhu podání, jinak se jejich průběh neliší. Dražby realit se týkají pozemků, bytů, bytových domů, rodinných domů ale také například garáží. Pokud tedy plánujete investici do nemovitosti, porozhlédněte se také po dražbách realit.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství