06.06.2011 10:16

Citáty slavných osobností

Každý z nás má svůj vzor, nebo několik vzorů, kterými často bývají slavné nebo známé osobnosti. Celá staletí se řada lidí nechává inspirovat výroky slavných a známých osobností, které svým životem inspirují a ovlivňují další generace. Často o těchto osobnostech nevíme víc než, několik jejich výroků, neboť si z hodin občanské výchovy, či hodin dějepisu více nezapamatujeme. Naštěstí jsou zde citáty, které po osobnostech zůstávají a které generace stále opisují a předávají dál. Lidé obecně mají velmi rádi citáty a některým z nás slouží jako životní motta a inspirace.

Citáty si dnes můžete pořídit nejen v každém knihkupectví, ale také na internetu na stránkách s citáty. Výhoda internetových stránek s citáty je především v jejich přehlednosti a snadném hledání. Pokud máte svoji oblíbenou osobnost, můžete si snadno najít její citáty pěkně na jednom místě během několika kliknutí. Mezi citáty samozřejmě můžete vyhledávat a také si je jednoduše ukládat do své soukromé sbírky v počítači. Citáty se většinou dělí do několika kategorií podle tématu, kterému se věnují. Velmi oblíbené a vyhledávané jsou citáty o lásce, které si čtou zamilovaní a lidé romantické povahy. Další kategorií oblíbených citátů jsou citáty o mužích a citáty o ženách.

Řada dalších citátů jsou také citáty o životě, které najdete ve většině sbírek citátů. Inspiraci ve slovech slavných hledají lidé už po staletí a je jisté, že tomu tak bude i nadále. Mnozí z nás v nich mají oporu v podobě životního motta a někteří si jimi rádi listují, když mají špatnou náladu anebo když hledají inspiraci. Mezi osobnostmi, na jejichž citáty můžete narazit je i celá řada Čechů. Pokud tedy hledáte moudrost našeho národa a našich předků podívejte se na citáty, které jsou jim přiřazovány. Uvidíte, že jde o inspirativní čtení a inspirativní osobnosti.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství