23.11.2012 11:11

Bankovní půjčky a nebankovní půjčky

Půjčování peněž je staré jako lidstvo samo. Půjčování a splácení je tradičním nástrojem v každé ekonomice. V moderních ekonomikách je půjčování peněz institucializováno bankami a dalšími společnostmi. V České republice se součastné době možné půjčit si finanční prostředky formu bankovních a nebankovních půjček. Nebudeme se věnovat půjčkám soukromým, mimo regulované instituce a společnosti.

Půjčování peněz v bance

České banky nabízejí řadu možností jak si půjčit peníze. V nabídce je široké spektrum půjček přes klasické úvěry, debetní karty až po hypotéky. Největším bankovním domem u nás je Česká spořitelna, která též nabízí řadu možností půjčení finančních prostředků, prostřednictvím půjčky. Česká spořitelna půjčka, je bankovní produkt klasické půjčky od bankovního domu. Na bankovní půjčky obecně platí tvrdší podmínky, než na nebankovní půjčky, výhodou na druhé straně je, že tyto půjčky mívají nižší úrok. Další z bank, které půjčky u nás nabízejí je například UnCredit Bank. UnCredit Bank půjčka. U půjčky od banky máte záruku důvěryhodného silného finančního hráče, na druhé straně budete potřebovat dokládat celou řadu dokladů.

Nebankovní půjčky

Nebankovní půjčky nabízejí nebankovní společnosti a v České republice jich působí několik stovek. Výhodami nebankovních půjček je jejich snadná dostupnost, kdy není potřeba dokládat řadů dokladů, jako u bankovní půjčky. Velmi často můžete získat půjčku bez ručitele, nahlížení do registrů, bez nutnosti prokázání příjmu. U nebankovní půjčky navíc nemusíte uvádět účel půjčky a můžete ji využít na cokoli dle svého uvážení.  Nebankovní půjčky jsou také mnohem flexibilnější, kdy je možné si půjčit i pouze stovky korun na týden. Jednou z takových půjček je Cetelem půjčka. Mezi nebankovní půjčky patří též spotřebitelský úvěr, který ale nabízejí také některé banky.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství