22.08.2011 20:11

Americká hypotéka

Americká hypotéka je finanční produkt, který vstoupil na český trh až s novým zákonem č. 190/2004 Sb., o dluhopisech, přijatým v roce 2004. Americká hypotéka je neúčelová půjčka, která je zajištěna nemovitostí. Právě proto, že tenhle typ půjčky se zajištěním vlastní nemovitostí, nejčastěji vlastním domem, je nejoblíbenější v USA nese přízvisko Americká hypotéka. Ve spojených státech amerických pak ale s příchodem finanční krize v roce 2008 zůstaly díky tomuto způsobu půjčování peněz tisíce prázdných domů, které následně banky nedokázaly dále prodat. Tenhle extrémní případ je ale specifický právě pro USA, které mají nejvyšší míru zadlužení domácností na světě.

V České republice nabízí Americkou hypotéku řada bank a také nebankovních společností. Nebankovní americká hypotéka je nejjistější způsob jak úspěšně požádat o půjčku peněz. Podmínkou k získání americké hypotéky je zastavení vlastní nemovitosti, nebo nemovitosti třetí osoby. Výše půjčky závisí na hodnotě zastavované nemovitosti. Obvykle se výše půjčky pohybuje od 50 000,- do několika miliónů Kč. Doba splatnosti u Americké hypotéky je jeden rok až deset let, dle vašich potřeb a schopnosti půjčku splácet. Hlavní výhody hypotéky jsou snadná dostupnost – stačí vlastnit nemovitost a máte téměř jistotu získání hypotéky, jednoduchá administrativa při vyřízení hypotéky, vysoká výše půjčené částky a volitelná doba rozložení splátek.

Pokud hledáte klasickou půjčku bez nutnosti zastavení nemovitosti, mohla by vás zajímat Smart půjčka. Smart půjčka je určena pro půjčení menších finančních částek až do výše 50 000,- Kč. Výhody Smart půjčky jsou především nízká částka, kterou si můžete půjčit - půjčku lze získat již na 4 000,- Kč, rychlé vyřízení z pohodlí vašeho domova. K půjčce nepotřebujete žádného ručitele, vaše finanční minulost nebude prověřována – půjčka je poskytována bez nahlížení do registru dlužníků.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství