27.11.2012 08:55

Zákony

Každý z nás se potřebuje občas podívat do některého ze zákonů či vyhlášek, nebo nařízení některého z ministerstev. Jak to ale udělat? Zákony a jejich změny jsou v České republice přijímány v obrovském tempu a běžný občan se nemá možnost seznámit se zákonem, který byl několikanásobně novelizován v jeho aktuálním znění, aniž by nemusel využít některých z právních systémů. Přitom platí stará právní zásada "Neznalost zákona neomlouvá", kterou každý musí respektovat, a zejména ji ctí soud. Co tedy s tím?

Naštěstí dnes jsou zákony v aktuálním znění k dispozici na internetu. Má to ale jeden háček a to je ten, jak najít opravdu správný text zákona, tedy text zákona, který je pravidelně aktualizovaný a platný se zahrnutím všech novel. Jedním z takových nových webů jsou Zákony od Centrum.cz.

Zákony od Centurm.cz je nový projekt portálu Centrum.cz, který patří mezi nejnavštěvovanější portály na českém internetu. Na novém portálu naleznete kompletní Sbírku zákonů České republiky a to v jejím úplném znění. Kromě zákonů zde naleznete také vyhlášky a velmi snadné vyhledávání v právních předpisech. Zákony jsou členěny přehledně dle paragrafů, mezi kterými je možné cestovat tam a zpět. To umožňuje snadný přehled a orientaci v zákonu.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství