30.05.2011 16:02

Údržba zahrady

Pomalu končí období jara a s blížícím se létem přicházejí bouřky a také větší množství srážek. Není tedy divu, že každá zahrada rychle zelená a úroda klíčí a vyrůstá. Stejně tak ale jako úroda, roste rychle na každé zahradě trávník nebo živý plot. Je proto načase se poohlédnout po zahradním nářadí, se kterým bychom mohli zkrotit přerostlý trávník nebo živý plot. Pokud máte živý plot, budete potřebovat nůžky na plot. Celou řadu zahradního nářadí dnes lze pořídit v hobbymarketech a nebo přímo v zahradních centrech. Pokud sháníte kvalitní nářadí, vyplatí se projít si předem nabídku více obchodů, nebo si dohledat o zahradním nářadí informace předem na internetu.

Jak zkrotit živý plot

Živý plot je radost a starost zároveň. Klidně si roste a nemusíte se o něj moc starat. To však platí jen do doby, než se rozkošatí a z krásného tvaru začínají koukat větve do všech stran. Poté vám již nezbývá než vzít nůžky na plot a začít s údržbou. Nabídka nůžek na živý plot je různě široká, vždy se ale vyplatí nejdříve zvážit jak často a s jakou přesností se budete chtít o váš živý plot starat. Nůžky na plot se pak volí podle druhu keře, jeho tvrdosti a četnosti zastřihávání. Nemusíte se však bát, že byste si ze široké nabídky nůžek nevybrali.

Výběr vhodného nářadí

Když vybíráme nůžky na plot, je důležité věnovat pozornost jejich odolnosti proti zničení. Při zastřihávání živého plotu vyvíjíme poměrně značnou sílu a tlak (které nám sice pomáhá rozložit nůžkový mechanismus) a větve plotu kladou velký protitlak. Proto je důležité při výběru nůžek zohlednit použité materiály a také značku a kvalitu výrobce, aby se nám při prvním použití nůžky na plot nerozpadly v ruce. Navíc bychom při údržbě živého plotu špatnými nůžkami mohli přijít k nemilému zranění. Zahradní techniku proto vyberete pečlivě od spolehlivých výrobců.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství