21.11.2012 10:52

Porovnání povinného ručení

Povinné ručení dnes nabízí několik desítek pojišťoven a je proto vhodné zkoumat předkládané nabídky na uzavření povinného ručení, snadno totiž můžete získat nemalou slevu o proti vaší stávající smlouvě na povinné ručení. Jak však nejlépe zjistit, která z nabídek je ta nejvýhodnější? Nejsnadnější je srovnat nabídky povinného ručení promocí internetu. Jistě je možné procházet jednotlivé nabídky různých společností, ale díky internetu máme k dipozici lepší nástroje. Takovým nástrojem pro porovnání nabídek povinného ručení jsou srovnávače.

Prostřednictvím srovnávače povinného ručení můžete ušetřit desítky procent z ceny povinného ručení. Srovnávače fungují jednoduše tak, že po zadání základních údajů o automobilu zobrazí aktuální nabídky pojišťoven vedle sebe a zákazník si může porovnat jejich ceny i šířku nabízených služeb. Celé srovnání probíhá online prostřednictvím jednoduchého a nezávazného formuláře na webových stránkách.

V zahraničí je běžné, že se desítky procent smluv o povinném ručení mění právě prostřednictvím srovnávacích portálů, na čemž vydělá vždy zákazník, který vidí konkrétní číslo, kolik může změnou pojišťovny ušetřit. Tento trend se dostal v posledních letech i do České republiky a to díky liberalizaci trhu a velkému počtu pojišťoven, které nabízejí povinné ručení a mezi kterými probíhá zdravý konkurenční boj o zákazníky.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství