23.12.2011 16:40

Porovnání cen energií

S blížícím se koncem roku se každý z nás ptáme, jaký bude ten rok, který nás teprve čeká. V roce 2012 nám ekonomové předvídají pokles hospodářského vývoje, zdražování a propouštění. Věru, další zdražování není právě lákavou vyhlídkou, zdražování jsme totiž zažívali již během tohoto roku a k tomu se nám zvedla řada nepřímých daní. Je proto rozumné přemýšlet jakým způsobem snížit své dosavadní výdaje. Každý z nás si chce pochopitelně přinejhorším alespoň ponechat svůj stávající komfort, na který je zvyklý, když už se nebude zvyšovat. Pokud právě teď přemýšlíte jak ušetřit a zároveň nesnížit svoji životní úroveň, máme zde radu právě pro vás. Zaměříme se zejména na domácnosti.

Většina výdajů domácností dnes připadá na výdaje za energie, popřípadě nájem, pokud nebydlíte ve svém. Jednou ze zajímavých možností ke snížení nákladů pro vás, pokud se nechcete zrovna stěhovat do levnějšího, může být změna dodavatele plynu nebo elektřiny. Trh s energiemi je už nějaký čas plně liberalizovaný a tak je velmi snadné změnit například dodavatele plynu. Dodavatelé plynu dnes soupeří především cenou. Zda se vám vyplatí změna vašeho dodavatele plynu, zjistíte velmi snadno z internetových srovnávačů cen a tarifů. Stejně snadno můžete během pár okamžiků zjistit, zda se vám vyplatí také změna dodavatele elektřiny.

Cena plynu se dnes může lišit i o desítky korun, což ocení hlavně  všechny domácnosti, které používají plyn také na vytápění. Cena plynu RWE tak může být nižší než EON plyn. Samozřejmě cena závisí také na místě vašeho bydliště a počtu dodavatelů ve vašem kraji. Stejně jako na plynu, můžete také ušetřit na elektrické energii. Doporučujeme proto provést na internetu také porovnání cen elektřiny. Největší výhodou změny dodavatele energie jsou bezpochyby nulové náklady a zároveň snížení výdajů domácnosti bez potřeby snižování svého komfortu. Budete sami překvapeni, zda opravdu nabízí EON nízký tarif, nebo má ČEZ nejlevnější elektřinu ve vašem kraji.

—————

Zpět


Kontakt: Pro právo Projekty: Smlouvy zdarma, Vzory zdarma, Smlouvy a vzory, Výpověď - vzor, Vzor životopisu, Půjčky a dluhy, Rozvod manželství